"Балът на изненадите" | Escape House - Varna

За стаята

„Балът на изненадите“ е сред водещите escape room стаи във Варна. Тя ще Ви потопи в уникалната атмосфера на венециански бал, изпълнен с мистерия и тайни. Разнообразни загадки ще предизвикат Вашите способности и отборен дух.

И за да бъде стаята още по-уникална:
– имате 6 минути бонус – или общо 66 минути игра;
3 нива на трудност – избирате м/у „юношеско“, „нормално“ и „трудно“.

Резервирай сега!


Виж още: ИсторияЦениРекордиВъпроси и отговори

ИСТОРИЯТА

Вие сте на маскен бал във Венеция, организиран от тайнствен домакин.
С напредването на нощта и отегчени от партито, решавате да разгледате старинното имение. Разхождайки се из помещенията, случайно попадате на скрита стая. Любопитството Ви кара да проверите какво се крие в нея…

И така – разполагате с 66 минути да избягате от ежедневието и да намерите единствения изход, за да излезете. Ще успеете ли?

Балът на изненадите Балът на изненадите Балът на изненадите

[]


ЦЕНИ

25 лв
на играч

[]


РЕКОРДИ

Стената на славата – най-добрите времена в „Балът на изненадите“! Зачитат се времената на отбори, преминали през всички загадки и препятствия в стаята и излезли по надлежния ред.

Ниво на трудност: нормално

Име на отбора Играчи Време Жокери
1 Черешка 5 36 мин 1-2
2 Плевен 5 39 мин 0
3 double X + Y 3 40 мин
4 Hand of God 4 41 мин 1-2
5 Еликсир 5 47 мин 1-2
6 Bonnie & Clyde 2 49 мин 1-2
7 Щайга 4 53 мин 1-2
8 Супер семейство 5 54 мин
9 Блондинки под прикритие 4 55 мин 3-5
10 Отбора на народа 4 58 мин
11 Мария 4 59 мин
12 Е30Е36 5 59 мин 3-5
13 MG power 5 60 мин

Ниво на трудност: трудно

Име на отбора Играчи Време Жокери
1 Team Rocket 3 37 мин 0-1
2 4 Friends 4 45 мин 3-5
3 Легендите 4 50 мин
4 Ханко Брат 4 56 мин
5 The Usual Suspects 5 57 мин 0
6 ДРОБ 4 58 мин
7 КМЗ Crew 4 58 мин 1-2
8 BGBS 4 59 мин 3-5

[]ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ (FAQ)Какво е Escape Room (Ескейп стая)?
Един от новите хитове в развлекателната индустрия. На български известно и като „бягство от стая“, „стая със загадки“.
Представлява игра в реално време, чиято обща концепция е да се избяга от затворено помещение (стая), следвайки предварително оставени улики и решавайки последователност от загадки от всякакъв вид. Играта е вдъхновена от компютърните игри и куестове. Отделните игри/стаи се характеризират с различни история, атмосфера, пъзели и предизвикателства.
[]

Как се играе?
Накратко: Вие и Вашият отбор (общо 2 до 5 души) сте въведени в интересен сюжет, а впоследствие и заключени в стая. Имате 66 минути (6-те минути са бонус от нас!), за да намерите как да излезете от нея. Това включва сблъскване с необикновени и разнообразни предизвикателства, изискващи наблюдателност, логика, находчиво мислене и най-вече – отборен дух. Груба сила не е нужна в нито един момент от играта. Специални умения също не са наложителни, въпреки че има случаи, когато могат да са от полза. []

Какво се иска от мен?
Желание за игра и добро настроение! Готовност да се сблъскате с нещо ново.
Направете си отбор или се присъединете към такъв.
Резервирайте дата и час и бъдете точни.
Останалото няма да Ви разочарова! 🙂
[]

Трябва ли да резервирам?
Да, резервацията е наложителна. Погледнете календара в секция Резервации и си изберете удобното за Вас време. Можете да резервирате както през онлайн формата ни, така и по телефона (+359 876 488 276). []

Колко е дълга играта?
Стандартно продължава максимум 60 минути, при нас – 66 минути! Може да приключите и по-рано, стига да намерите пътя навън и да излезете успешно. Ако ли не – играта Ви свършва с изтичането на 66-та минута, при което бивате изведени от стаята и започва „разборът“. 🙂 []

Мога ли да напусна стаята по всяко време?
При възникнал проблем или поради каквато и да е друга причина – можете да напуснете стаята по всяко време, като сигнализирате на персонала на „Escape House“. В повечето случаи това ще означава край на Вашата игра, но отаналата част от отбора може да продължи. Помнете, че в стаята има директна телефонна линия за връзка с нас, а и ние Ви наблюдаваме. []

Трудна ли е стаята?
Това е много субективно и относително, тъй като всеки има свои критерии за трудност, както и всеки се справя по различен начин с различните ситуации.
Едно е сигурно – не сме направили лесна стая, нито стая, от която всички да излизат безпроблемно. В този смисъл бихме дефинирали стаята като „средно трудна“. Но не прекалено. Постарали сме се да балансираме трудността, да бъдем последователни и логични в загадките, както и да заложим предизвикателства от разнообразно естество.
[]

Три нива на трудност?
Предлагаме три нива на трудност: юношеско, нормално и трудно. Няма разлика в цената, времето или правилата.

  • Нормално – това е стандартната трудност, по която е проектирана и оптимизирана стаята. Това не означава, че е много лесна. Препоръчваме нормалната трудност в повечето от случаите – и почти задължително за нови играчи (които не са играли преди) или за такива, които искат да имат по-голям шанс да победят стаята.
  • Трудно – надграждане на нормалната версия, усложняване на някои елементи и добавяне на нови. По същество стаята остава същата, но в тази си версия е наистина трудничка, а предизвикателството – голямо! Само за отбори от над 3 играчи. Препоръчително е да сте опитни и да сте играли повечко.
  • Юношеско – това е най-лесната версия на стаята, което гарантира, че почти сигурно ще излезете навреме. Специално оптимизирана за деца. Подходяща и в случаи, когато играят няколко деца и един възрастен с тях.

[]

Ако ми трябва допълнителна подсказка?
Дали ще Ви подскажем или не, зависи единствено от Вас. Можете да поискате жокер като ни се обадите чрез телефона в стаята. Стараем се да даваме насоки без да подсказваме буквално и директно – все пак не искаме да развалим удоволствието от играта. []

Страшна ли е стаята?
Не. Въпреки че има препратки към митология и търсена атмосфера, както и елементи на изненада, стаята в никакъв случай не е страшна или плашеща.
Въпреки това, когато става дума за най-малките, препоръчваме прекалено страхливи деца или такива с ясно изразени фобии да не играят.
[]

Подходяща ли е стаята за деца?
И още как! Играта развива логиката, наблюдателността, работата в екип и дори абстрактното мислене. Освен това е добър възпитателен метод, с който да запалите Вашите деца по мисловните предизвикателства, както и да им покажете, че съществуват и други развлекателни игри освен компютърните.
Точно затова ние от Escape House имаме и специално юношеско ниво на трудност – улеснена версия на играта, оптимизирана за деца, юноши или хора, които играят за пръв път.
Минималната допустима възраст е 9 години. По-малки деца се допускат само по изключение и в специални случаи (и след предварителна уговорка), но да се има предвид, че в тази възраст интересът и вниманието по-трудно ще се задържат върху играта. Също така имайте предвид, че стаята не е подходяща за прекалено страхливи деца. Децата задължително играят с възрастен (над 18 г.) придружител – това е или родител/отговорник, от който се иска активно участие по време на играта, или някой от екипа на Escape House.
Обичайно е при провеждане на рождени дни, където групата е съставена само от деца, с тях най-често да влиза човек от екипа.
[]

Подходящо ли е за Тиймбилдинг?
Изключително подходящо е! Това е превъзходен и нестандартен начин за сплотяване на колектива, както и за тестване на фирмения дух и хъс. Повече може да научите в секция Тиймбилдинг или като се свържете с нас. []

Организирате ли партита, празненства?
Да! Рождени дни, ергенски партита, други празненства и събития – просто се обадете! Нашата приемна е достатъчно голяма и комфортна. Санитарният възел е задължителен, разполагаме и с малък паркинг. Събирането може да бъде съчетано и с игра в стаята. Ако не сте гледали Ваши приятели, докато играят и се лутат из загадките – това е нещо, което не искате да изпуснете! 🙂 []

Някакви съвети за по-добро представяне?
Отбор от 4 души. Ако ли не – от 5 или 3. За отбор от 2 играча предизвикателството е голямо, но признанието – още повече. В отделни случаи допускаме и 6 играчи, но не гарантираме, че няма да си пречите.
Концентрация.
Спокойствие.
Добра комуникация.
Разпределение на задачите и методичност на действието.
И ключовото – „зареждането“ на съотборниците с допълнителни логики, варианти и идеи.
[]Варна, ул. „Братя Шкорпил“ №21
(виж на картата)

ВАЖНО! Работим само с предварителни резервации! На място невинаги има човек.

Телефон за резервации:
+359 876 488 276

Партньори:  Всички стаи ⇗